Savarina

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 5810 vizualizari

 

Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 gr apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 200-300 gr capsuni
  • 100 gr zahar-frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

-se separa galbenusurile de albus
 
-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat
 
-se adauga pesmetul
 
-separat se bat albusurile spuma
 
-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale
 
-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt
 
-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)
 
-se lasa la racit
 

Pentru sirop:
-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul
 

Umplutura:

-spalam capsunele
 
-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta
 
-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca
 
-batem frisca
 
-taiem blatul in 2
 
-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)
 
-punem "gemul" de capsuni
 
-un strat generos de frisca
 
-si blatul superior insiropat
 
-ornam cu frisca si capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata