Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:
-se separa galbenusurile de albus
-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat
-se adauga pesmetul
-separat se bat albusurile spuma
-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale
-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt
-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)
-se lasa la racit
Pentru sirop:
-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul
Umplutura:
-spalam capsunele
-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta
-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca
-batem frisca
-taiem blatul in 2
-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)
-punem "gemul" de capsuni
-un strat generos de frisca
-si blatul superior insiropat
-ornam cu frisca si capsuni