Savarine

de AndreeaSandoi in Prajituri, 22 Mar 2013 | 3793 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte,foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • o lingura de faina
  • 1 praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • 4 fiole de esenta de rom
  • zahar pentru sirop dupa gust

Pentru decorare:

  • Frisca 1 litru
  • Dulceata,sirop de fructe,glazura,orice aveti la indemana!Eu am folosit dulecata de zmeura si un sos de fructe de padure cumparat din supermarket.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu sarea,iar albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile,apoi treptat pesmetul(foarte usor,sa nu se lase) si ultima data faina,amestecata cu praful de copt!

Siropul:eu l-am facut dintr-un litru de apa cu zahar,dupa gust,eu il fac foarte dulce,plus 4 esente de rom.Se lasa la racit!

Punem compozitia in forme cat sa le umple 3 sferturi,la cuptorul preincalzit,cca 15 min,pana se rumenesc.Se pot proba cu o scobitoare.

Se lasa la racit,atat siropul,cat si formele.

Se taie formele,sub forma unui capacel,dar nu total,doar o deschizatura.

Dupa ce s-au racit,se scufunda formele in sirop,pentru a se insiropa total.Dupa ce am batut frisca,umplem deschizatura formei,punem dulceata,glazura,dupa gust.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine