Savarine

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • un cub drojdie (25 g)
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • un ou
  • sare
  • sirop:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un vas, adaugam drojdia care a fost topita cu putin zahar, laptele caldut, oul, zaharul, uleiul si un praf de sare. Le amestecam foarte bine si pregatim formele. Le ungem cu unt si turnam compozitie trei sferturi din forma. Inainte de a le baga la copt le lasam la dospit 20-30 minute, dupa care dam tava la cuptor cca. 20 minute. Ca sa fim siguri cand sunt gata le incercam cu o scobitoare.

Le lasam la racit si pregatim siropul: zaharul se pune la caramelizat, il stingem cu apa si il mai lasam la fiert pana se topeste zaharul, adaugam esentele si dupa ce s-a racit si siropul, insiropam bine savarinele, le umplem cu frisca si punem capacul deasupra.

Pentru decor am folosit din nou frisca cu cateva boabe de ciocolata si creione colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet