Savarine

de Merisor in Prajituri, 9 Sep 2012 | 6207 vizualizari

 

E prima data cand incerc aceasta prajitura si tare incatati au fost ai casei si musafirii de cum au iesit, eu sunt mai autocritica si recunosc aici ca ar fi putut iesi mult mai bine. dar va mai fi si o data viitoare pentru ele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • unt pentru uns formele
  • Pentru sirop:
  • 400 mL apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 mL frisca
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.

In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in cel cu albusurile am pus putin cate putin pesmetul si coaja de lamaie. Am rasturnat incet albuurile peste galbenusuri si am omogenizat. Am uns cu unt formele de briose din silicon si am umplut cu compozitie de savarine pana la baza. Am preincalzit cuptorul la 180 grade cateva minute, apoi am introdus formele si am copt aproximativ 20 minute tot la 180 grade.

Intre timp am fiert siropul, iar cand am scos savarinele din cuptor le-am plonjat fierbinti in siropul de asemeni fierbinte si le-am scos imediat int-o tava.

Frisca am batut-o bine cu mixerul pana s-a intarit suficient. eu am mai avut si putina crema de vanile ramasa de la prajitura anterioara si pentru partea de la mijlocul savarinei am amestecat frisca cu crema de vanilie.

Cand s-au racit savarinele insiropate, am taiat cate un capacel, am pus cate o lingura din amestecul de fisca si crema, am lasezat capacelele, am uns cu cate o lingura de gem si am ornat cu frisca.

TIPS-URI

1

se pot face doar cu pesmet, fara faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Merisor 1

11.11.2012, 07:47

La Lidl

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

Sunt preferatele fiului meu, la cofetarie intotdeauana isi alege savarine din toate modetele si tipurile de prajituri... In ideea asta am trecut reteta ta la favorite

Valclaudia 1

11.11.2012, 08:19

modele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine