Semlor

de ala_oancea in Prajituri, 16 Iun 2009 | 6344 vizualizari

 

gogosele cu gem de capsuni si frisca

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ceasca lapte (aprox 100 ml)
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic ness
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semlor:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie cate un capacel si se scoate miezul. Se umplu cu gem de capsuni.
Se bate frisca lichida si se imparte in doua. O jumatate se amesteca cu plicul de ness, cacaoa si zaharul pudra. Se orneaza gogosile cu frisca alba/neagra. Capacelele se decupeaza cu o forma mica de fursecuri si se pudreaza cu zahar/cacao si se aseaza peste gogosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semlor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

17.06.2009, 13:32

Multumesc Miha

Bucataras 1

17.06.2009, 23:00

Doamne, cum arata

nicoleta_maria10 1

26.04.2013, 15:37

Nu inteleg ce este "GARANT PENTRU ALUATURI DOSPITE" Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu eugenii