Savarine

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 10658 vizualizari

 

Recipe by Istrate Lucia.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri pesmet,
  • putina sare.
  • SIROP:
  • 1 pahar cu apa,
  • 150g zahar,
  • 2 linguri rom.
  • ORNAT:
  • frisca.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute spuma.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune compozitia in forme si se coc la foc puternic.
-Cand sunt gata se scot si se introduc in sirop.Se taie in doua si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

meosiris 1

04.08.2009, 22:35

Nu cred ca te pot ajuta din pacate. Ale mele sunt exact opusul celor de care vorbesti.

sandytza 1

07.08.2009, 02:06

of... mersi oricum

laura80 1

20.09.2010, 17:39

buna am scris toate retetele de pe acest sait si din toate am facut decat 2 retete : savarine si rulada cu gem si frisca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone