Saseasca cu branza dulce

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Feb 2014 | 4464 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de preparate cu branza. Orice fel de branza. Asa ca aceasta reteta mi-a atras atentia. Multumesc laura_n. Tu ai fost sursa mea de inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • 50 g faiana
  • coaja de lamaie
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se amesteca bine si se da deoparte.

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, untul topit si racit si apoi faina. Se omogenizeaza totul si la sfarsit se adauga si coaja rasa de la o lamaie (spalata bine, bine inainte de aceasta operatie).

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se intinde compozitia de gris si se niveleaza. Apoi se adauga compozitia de branza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace cam 34-40 de min. la foc mediu. Se opreste focul si se mai lasa 15 minute in cuptor. Apoi se scoate, se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu nu am mai pudrat-o cu zahar pentru ca era destul de dulce si nici nu le place copiilor mei. :D

2

Se poate servi cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

13.02.2014, 21:02

tare buna saseasca! eu am lesinat de pofta cand am vazut-o la Crisulina! ) a trebuit sa o fac

Rocsi 1

13.02.2014, 21:16

Ce buna

CarmenBlue 1

14.02.2014, 12:04

multumesc, dragele mele prietene, pentru aprecieri si incurajari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici