Pentru ca maine sunt Floriile nu puteam sa ratez sa nu fac ceva dulce.Am tot analizat,cautat si m-am oprit la ''Boema'' asta,dar am umblat un pic la reteta,ca aveam niste mascarpone si vroiam sa o folosesc,dar nu vroiam tiramisu...
La multi ani ! pentru toti cei care au nume de floare....
Blat
Crema
Sirop
Glazura
Decor
Blat:
Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine ,pana devin spumoase,se adauga uleiul si apa.Faina se anmesteca cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu galbenusurile incorporandu-se bine,la final se adauga albusurile si se amesteca usor pana se omogenizeaza totul.Intr-o tava (25/35) se imbraca cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul preancalzit ,cca 30-35 min,pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun la fiert,cand incepe sa coloteasca se ia dupa foc se adauga esenta de rom si coniacul,se lasa la racit.
Crema:
Zaharul cu ouale si cacaoa se omogenizeaza si se pun pe baie de abur pana se ingroasa.Separat margarina se freaca bine.Cand s-a ingrosat crema o luam de pe foc si o lasam cca 15 min sa se raceasca,apoi luam putin cate putin si punem peste margarina amestecand bine,repetam procedeul pana terminam crema fiarta,la final incorporam si mascarpone si omogenizam.Dam la rece cca 1 ora.
Glazura:
Ciocolata maruntita impreuna cu smantana de frisca pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu fiarba.
Asamblare:
Se taie blatul racit in doua,se siropeaza se pune crema la mijloc.Se taie in bucati potrivite si apoi se glazureaza fiecare bucata in parte.Se orneaza cu frisca.
1
albusurile se bat cu un praf de sare
2
zaharul l-am facut farin,atat in blat cat si in crema
3
de preferat sa o portionati a doua zi si sa o glazurati....leone al meu e nerabdator....