trebuia sa inaugurez vasul primit de la Bucataras (multumesc inca o data >:d
Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam.
Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie.
Incalzim cuptorul.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt (eu am uitat :( ), intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza.
Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasulin cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.
Intrucat eu am folosit mai putin zahar, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.
credeti-ma...este dementiala!
1
ingredientele costa aproximativ 26 lei.
2
data viitoare incerc cu pudra de roscove si scortisoara