Primele mele sarmalute! :D
Mod de pregatire:
Tocam ceapa si o punem la calit, in cateva linguri de ulei, impreuna cu condimentele. Cand devine translucida adaugam pasta de tomate si omogenizam
Adaugam apoi orezul, ouale si verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc cateva minute pentru ca orezul sa fie patruns.
Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam carnea tocata si omogenizam compozitia.
Pregatim frunzele de varza murata si pe cele de vita de vie. Pe acestea din urma le oparim in apa fiarta (apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte), iar daca sunt in saramura le clatim in apa rece de cateva ori ca sa iasa sarea din ele.
Taiem codita frunzei de vita, punem o cantitate de umplutura suficienta (in functie de marimea frunzei) si infasuram sarmalutele.
Pe fundul cratitei (oalei) in care fierbem sarmalutele asezam uniform frunzele de vita (putem adauga si coditele ramase de la marar si patrunjel), iar peste ele asezam sarmalutele.
Deasupra punem frunze de varza tocata (sau de vita de vie in functie de modul de pregatire), pentru ca sarmalutele sa nu se ridice la suprafata. Turnam borsul peste ele (daca sarmalutele sunt pregatite doar cu frunza de varza murata nu este necesar sa mai adaugam borsul) si o cantitate de apa suficienta astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
Pofta buna!