O minunatie, mie imi plac tare mult! Acrisoare, cu bors, cu marar si iaurt grecesc, un deliciu!
Spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
Amestecati intr-un bol carnea cu orezul spalat si ceapa taiata cubulete fine
Adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine cu mana
Taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu carne, formand sarmalutele
Opriti 3 frunze pentru a le pune deasupra
Puneti sarmalutele in vasul de la CrockPot, in doua randuri si acoperitile cu frunzele oprite
Amestecati sucul de rosii cu apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale
Setati slow-cooker-ul pe modul High pentru 4 ore si 30 de minute
Puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.
1
Eu am folosit frunze de vita proaspete, daca folositi frunze murate trebuie lasate la desarat si clatite apoi in mai multe ape.
2
Timpul de gatire difera daca veti folosi un CrockPot clasic, cu vas de ceramica, probabil va fi mai mare.