De ce rondele? Pentru ca toate legumele sunt taiate rondele si cum nu stiam cum sa numesc reteta, m-am gandit ca acesta s-ar potrivi.
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte.
Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua, boia si sare dupa gust. Le amestecam bine cu robotul.
Cand s-au fiert de jumatate cartofii, ii scurgem de apa, ii lasam la racit, apoi ii taiem rondele. Spalam roșiile si le taiem, tot rondele.
Ungem un vas pentru cuptor cu unt si incepem sa asezam ingredientele, dar inainte pornim cuptorul. Si asezam primul strat cu rondele de vinete. Apoi peste punem rondele de cartofi. Formam din amestecul de carne chiftele ca pentru burgeri si le asezam in tava, urmeaza rondelele de dovlecei, apoi cele de rosii si reluam procedeul pana umplem tava. Toate rondelele le asezam ridicate. Turnam peste bulionul, apoi laptele si dam la cuptor la 190 grade C, pentru 50 minute. Dupa aceea scoatem tava din cuptor si turnam deasupra smantana cu ouale batute bine si cu putina sare. Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.
La mine s-a rumenit putin mai mult, dar gustul e bestial.
Pofta buna!