Sarmalute in foi de vita

de susu in Mancaruri cu carne, 26 Dec 2009 | 6686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •    ½ kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita
  • 2 linguri de orez
  • ½ cana de apa fiarta
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe zdravene
  • Bulion concentrat
  • 1 ou
  • ½ l bors
  • Boia dulce
  • Slanina afumata
  • Foi de dafin
  • 2 lingurite rase de faina
  • Vegetasau condimente pentru sarmale
  • Sare
  • Piper
  • 25 foi de vitza
  • cimbru    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Se oparesc frunzele de vitza de vie cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate  in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis.

Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut.

Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 1 lingura de bulion.

Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele.

Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase.

Se adauga apa fiarta cat sa le acopere cu doua degete. Se pune o bucata mai mare de hartie pergament si deasupra o oala care sa intre umpluta cu apa, astfel sarmalele nu se vor ridica la suprafata.

Dupa ce au fiert se ia oala si se indeparteaza hartia,se adauga vreo 3-4 linguri de bullion desfacute cu apa fierbinte si  faina. Se da la cuptor sa mai scada.

Spre sfarsit se adauga putin bors si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa  smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 23 sarmale potrivite.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

26.12.2009, 19:19

Eu le prefer pe acestea in locul celor cu varza. Sunt foarte gustoase mai ales daca se fac din porc crescut la tara, au alt gust.

susu 1

26.12.2009, 19:21

Vreau sa pun in continuare si alte retete dar nu sant toate facute acum de Craciun.

Bucataras 1

26.12.2009, 21:22

Susu, pe bucataras.ro iti construiesti cum vrei pagina culinara. Nu conteaza cind ai preparat retetele. Pot fi vechi de 2 ani. Important este ca ele sa fie impartasite si celorlalti bucatarasi. Iar din ce se vede in galeria de pe picasa e clar ca ai ce impartasi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluțe în foi de viță