Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile.
Decongelam frunzele de vita de vie.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei.
Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare pentru 10 minute. O scurgem de apa.
Soia granulata se fierbe in putina apa cu vegeta, pana se umfla, apoi o lasam la scurs.
Punem intr-un castron legumele sotate, quinoa scursa, soia scursa, morcovul ras, sare si piper dupa gust, oul si marar verde proaspat tocat. Omogenizam amestecul, apoi formam sarmalutele dupa marimea dorita.
Tocam putina varza, asezam pe fundul oalei de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l un strat de varza, apoi straturi de sarmalute. Din loc in loc aruncam cateva boabe de piper si bucatele de rosii.
Acoperim la final sarmalutele cu alt strat de varza, turnam 1 cana apa plata, acoperim oala si cuplam aparatul la sursa de curent pe functia low. Il lasam sa gatesca sarmalutele domol, 7-8 ore.
Pofta buna!