adica in foi de varza si in foi de vita de vie
Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid.
Umplutura o preparam dupa cum urmeaza:
-tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura boia dulce, apoi turnam legumele sotate peste carnea tocata, orezul spalat, oul intreg,morcovul ras, asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin marar si cimbru uscat, amestecam totul foarte bine si impachetam sarmalutele rand pe rand.
Pe fundul unei cratite incapatoare punem un strat de varza tocata, apoi un strat de sarmalute, iar un strat de vaza, asezam foile de dafin, iar un strat de sarmalute, ultimul strat trebuie sa fie de varza, peste care vom turna rosiile trecute pe razatoare. Completam cu apa pana la nivelul continutului din cratita.
Acoperim cratita, lasam sa fiarba sarmalutele la foc mic cca 2 ore.
Servim cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
//