Sarmalute

de Andra_Constantinescu in Porc, 6 Ian 2015 | 4442 vizualizari

 

Cu sarmalele am niste experiente tare neplacute si la 4 ani am decis sa nu mai mananc niciodata. Deocamdata, asa a fost, insa pentru cei dragi, care mananca, trebuie pregatite. Au iesit 55 de sarmale, am socotit cate 3 de persoana, deci 18 portii aproximativ.

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate (lasate la desarat cu o zi inainte);
  • un ciolan afumat;
  • 1500 g pulpa de porc proaspata;
  • 400 g gusa de porc afumata;
  • 3 cepe;
  • 100 g de orez;
  • 2 oua;
  • 6-7 linguri de bulion;
  • o lingurita de cimbru;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • sare si piper dupa gust;
  • 2 foi de dafin;
  • 1-2 cani de apa, in functie de marimea cratitei folosite.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate aceste ingrediente, apoi din compozitia obtinuta se ia cam cate o mana si se impacheteaza intr-o foaie de varza murata, taiata potrivit. Si tot asa pana se termina amestecul.

Varza care ramane se toaca si jumatate din ea se pune pe fundul unei cratite, peste care se pune putin piper, doua foi de dafin si doua linguri de bulion. Se pune ciolanul in mijlocul cratitei si se inconjoara cu sarmale. La final, acestea se invelesc cu cealalta parte de varza murata tocata si se adauga un pic de piper si 2-3 linguri de bulion, dupa preferinta. Deasupra se pun cateva foi de varza murata, cat sa acopere toata cratita, si se adauga 1-2 cani de apa, dupa necesitate.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pune cratita la foc mic pana da in clocot, cat sa se imprastie bulionul printre sarmale, dupa care se baga la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Nu se mai pune sare peste varza murata tocata deoarece are destula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie