Sarmalute

de LILIANAc in Mancaruri cu carne, 31 Ian 2014 | 10799 vizualizari

 

Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc tocata(merge si o bucatica de slaninuta de purcel de tara cine are)
  • 500g carne de vita tocata
  • 800g orez cu bobul rotund
  • 1kg ceapa(eu am pus si 2 cepe rosii de aceea se vede in compozitie)
  • 4 morcovi mari
  • 150g ulei
  • 4 lg bulio
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde (daca va place puteti pune si marar si cimbru)
  • soric sau o bucatica de afumatura
  • varza murata sau de care aveti
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic

Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.

Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)

Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.

Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne  iar varza se  taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.

Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.

Eu am o placere pentru asa ceva.

Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.

Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.

Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]