Carnea de porc si vita se da prin masina de tocat.
Tocam ceapa fin si o punem la calit, pana s-a inmuiat si devine sticloasa, peste care s-a adaugat orezul si slaninuta taiata marunt, punem 3-4 linguri de bulion, cand se raceste punem ceapa peste carne si amestecam bine pana cand compozitia se omogenizeaza.
Cu aceasata compozitie se invalesc sarmalele, dar mai intai se pregatesc frunzele astfel:
Se desfac frunzele de varza de pe cotor,se indeparteaza nervura principala.Se taie foile in bucati potrivite.Compozitia de sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza,care se ruleaza introducand capetele in interior.
Varza ramasa neintrebuintata,ca si nervurile scoase de la frunze se taie putin mai groase,ca taitei.
Se pune un strat de varza taiata in cratita ,peste care se aseaza,un rand de sarmale,costita afumata printre,apoi iar un rand de sarmale,pana se termina toate,iar deasupra se incheie cu un alt strat de foi de varza.
Peste sarmale se pune apa oparita ,se lasa pe foc pana da in clocot apoi se dau la cuptor,acoperite ca sa fiarba inabusit.
Pofta buna!
1
Sarmalele sunt mai gustoase daca se prepara cu o zi mai inainte de a se servi.