Sarmale in foi de varza chinezeasca

de rodicamaria in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2012 | 4759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de varza China
  • 3 cartofi
  • 100 g ciuperci felii
  • o ceapa mica
  • 1 lingura ardei kapia de la borcan
  • 150 g pastrama de pui
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza chinezeasca:

Se taie cotorul la varza ,se desfac foile si se spala sub jet de apa bucata cu bucata.Apoi se oparesc.

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.

Pastrama de pui se taie cubulete.

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste in ulei.

Ciupercile se calesc in ulei pana se evapora  zeama care au lasat-o.

Se amesteca pastrama de pui,ciupercile,ceapa,ardeiul kapia si cartofii.Se potriveste gustul de sare si piper.Se umplu foile cu acest amestec.

Se aranjeaza primul strat de sarmale in oala ,se presara cimbru si 1/2 din morcov,dat pe razatoarea mare,dupa care urmeaza al doilea strat.Deasupra se presara din nou cimbru si restul de morcov ras.Se adauga sucul de rosii si apa cat sa acopere sarmalele.

Se acopera oala cu un capac si se fierbe la foc mic o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

01.12.2012, 19:45

bune sarmalutele

Rocsi 1

01.12.2012, 20:22

Nu am papat niciodata varza chinezeasca, dar nu cred ca e rea la gust

rodicamaria 1

01.12.2012, 21:46

Rocsi,nici eu pana acum.Nu este rea de loc la gust,seamana cu a noastra.Fierbe repede.Dar e mai greu cu impachetatul sarmalelor datorita formei frunzei.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vita