Am pregatit si noi sarmale, reteta noastra proprie si probabil a multora dintre voi, desi exista o multime de variante ale acestui preparat, noua ne place sa le pregatim asa cum veti vedea in filmul de mai jos http://youtu.be/IvMrksPmFQ4
Carnea o amestecam cu ceapa taiata marunt, cu orezul, condimentam dupa gustul fiecaruia cu sare, piper, cimbru, seminte de marar, apoi adaug si putin bulion atat pentru culoare cat si pentru gust. Pregatesc un vas incapator, sau o cratita, pun putin ulei, o jumatate de ceapa taiata solzisori, apoi crenguta de cimbru si niste varza taiata fideluta, eu am avut si varza murata cat si proaspata, cea proaspata va aduce mai multa dulceata preparatului. Foia de varza trebuie sa fie subțirică, fara nervuri grosolane, maleabila si suficient de mare pentru putea impaturi cu ea cantitatea de carne dorita. Eu fac sarmalele potrivite ca marime, deci iau carne cam cat sa incapa intr-o lingura, o asez pe frunza de varza si ii intorc capetele frunzei catre interior, peste carne, si apoi rulez sarmaluta. *In filmul de mai sus veti vedea foarte explicit impaturirea sarmalelor, si aici exista o multime de feluri de a impaturi, mie asa imi place sa le fac in acest mod explicitat mai sus.
Aliniez sarmalele, una langa cealalta, pana cand cratita se umple, adaug restul de varza tocata, sucul de rosii si completez cu apa. Vasul merge in cuptorul incins la 190-200 grade pentru 2 ore, pana cand sarmalele se fierb bine si se rumenesc frumos deasupra, casa sa se umple de mireasma imbietoare de sarmale, de prieteni si familie, caci fara ei sarmalele nu-si au rostul.
1
Cantitatea de sare trebuie sa depinda si de cat de sarata este varza, in cazul in care varza voastra este prea sarata, trebuie sa o mai puneti la desarat.