Sarmale despuiate pe pat de mamaliga

de Bucataras Diana in Porc, 25 Sep 2018 | 4952 vizualizari

 

Daca tot s-a dat liber la sarmale, sarmale sa fie pentru Provocarea GastroArt. Noi facem sarmale de 2-3 ori pe an, nu pentru ca nu ne plac, ci din cauza impachetatului :P. Nu prea avem rabdare si nici cu timpul nu stam prea grozav.
Am fost foarte incantata cand am gasit reteta de sarmale dezbracate si probabil ca o sa le facem mai des. Ca sa nu le fie frig :D le-am servit pe pat cald de mamaliga cu tarate. Daca promiteti ca nu radeti de mine, va marturisesc ca a fost prima data cand am facut mamaliga. Din fericire mi-a iesit doar cu vreo 2 cocoloase. 

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata porc
  • 2 cepe
  • 250 g kaizer
  • 200 g orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • 200 g bulion
  • 1 folie de cuburi inghetate de supa de pui
  • sare
  • piper
  • 300 g malai
  • 100 g tarate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale despuiate pe pat de mamaliga:

Spalam orezul si il lasam la inmuiat in apa calduta. Tocam kaizerul, ceapa si patrunjelul marunt.

Amestecam carnea cu orezul, kaizerul, ceapa, patrunjelul si ouale. Potrivim gustul de sare si piper si formam sarmalele.

Asezam sarmalele frumos in tava ( eu am folosit o tava de ceramica si 2 yena). Dezghetam un pic cuburile de supa, le amestecam cu bulionul si acoperim sarmalele. Daca mai este nevoie, adaugam apa. Dam la cuptor pentru circa 50 de minute si preparam mamaliga.

Punem apa cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, dam focul mic si adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si taratele, la fel amestecand continuu. Dupa ce dau cateva clocote, oprim focul si lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam in forme de tarta, intr-o tava sau in ce vrem noi J.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale despuiate pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

26.09.2018, 10:10

Rocsi 1

26.09.2018, 19:45

Cred ca sunt gustoase si asa despuiate!

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:51

Ploua ploua am umbrela noua....ploua in gurita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute traditionale moldovenesti