mancare din popor Domnule!
Se tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul fasolei si se schimb apa de 3 ori,
Cum scade, punem alta apa gata calduta ,fiarta in vas separat.
Cand am pus ultima apa curata adaugam sare si apoi restul de legumelor la fiert, telina tocata si morcovul.
Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si bulionul /pasta de rosii.
Cand s-au fiert bine legumele si apa a scazut iar bobul de fasole se sfarama usor intre degete atunci adaugam caleala de ceapa cu usturoi si mai punem cateva linguri de ulei.
Lasam sa se amestece bine aromele si la sfarsit de tot adaugam carnatii rondele prajiti si presaram cimbrul uscat deasupra. Servim cu turtite calde facute pe plita.Pofta mare!
1
in oala in care fierbe fasole puteti adauga o bucata de os afumat daca va place gustul de afumatura si gustul va fi mai bogat!