Bune, bune....chiar daca sunt de post...
Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele. Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele
Ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata de ele. Spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc. Cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul
Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa - partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor. Se fac sarmalutele
Partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata. Se acopera cu apa, se adauga si 2 linguri pasta de tomate si se pun la fiert
Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda