Sarmale de post cu ciuperci

de stefy_a in Mancaruri de post, 25 Mar 2013 | 5315 vizualizari

 

Bune, bune....chiar daca sunt de post...

 

INGREDIENTE

  • - o capatana de varza murata - puteti folosi si frunza de vie
  • - 500 g ciuperci champignion
  • - 200 g orez
  • - un morcov
  • -3 cepe mari
  • - 3 linguri pasta de tomate
  • - 3 linguri de faina alba
  • - sare si piper dupa gust
  • - ulei pentru calit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele. Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele

Ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei. Cand devine sticloasa se adauga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade apa lasata de ele. Spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc. Cand compozitia este gata se pune intr-un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul

Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa - partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor. Se fac sarmalutele

Partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe fundul oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata. Se acopera cu apa, se adauga si 2 linguri pasta de tomate si se pun la fiert

Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta veche de desert - Grau fiert