Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.
Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute, amestecand ocazional, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Amestecam urda cu orezul, ceapa calita cu morcovul, sare, piper, cimbru.
Alegem foi de dragavei mai mari, pe care le spalam si le taiem partea groasa de la tija.
Punem la foc o cratita cu apa si putina sare si cand aceasta se infierbanta, fara a fierbe, punem pe rand 1-2 foi de dragavei, pe care le vom scoate imediat si le vom lasa sa se raceasca. Pe fiecare foaie de dragavei racita asezam cate o lingurita plina din compozitie si o rulam ca pe o sarma normala. Introducem capetele inauntru. Asezam sarmalele intr-un vas, punem foaia de dafin, pasta de rosii, sare, piper, putin cimbru si le acoperim cu apa. Fierbem la foc mic 15-20 de minute. Daca pasta de rosii nu este acrisoara, putem adauga in loc de apa, bors clocotit separat.