Pachetele de primavara (chinezesti)

de cristinne in Mancaruri de legume, 26 Mar 2011 | 19482 vizualizari

 

Pachetele de primavara chinezesti

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov,
  • 1/2telina,
  • 2 fire ceapa verde,
  •  5 frunze salata sau varza chinezeasca,
  • 1 ardei gras,
  • 5 ciuperci shiitake (sau daca nu, sunt bune si champignons),
  • o mana de fidea (paste) de orez fiarta,
  • muguri de fasole mung;
  • bambus (la conserva)
  • ulei de masline, de susan (optional),
  • sos de soia,
  • optional : ghimbir ras,
  • 1 pachet de foi de placinta,
  • 1 albus de ou.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de primavara (chinezesti):

Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se bate albusul de ou separat pentru uns marginile foii. Se pregateste cate o foaie de placinta (chinezii folosesc foi de orez dar se rup foarte tare asa ca romanii nu au dexteritatea lor, iar cele de placinta, din comert sunt excelente inlocuitoare), se pune in coltul foii cate o gramajoara de amestec de legume. Marginile foii se ung cu albus de ou ca sa se lipeasca si sa nu se desprinda la prajit si se ruleaza frumos sub forma unui pachet. Se pune la prajit in ulei incins pana se rumeneste pe ambele parti (2 minute). Se scoate pe servetel si se serveste cald sau rece alaturi de un sos dulce sau picant de rosii. 

Sunt exceptionale! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de primavara (chinezesti)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti