SARMALE CU CIOLAN AFUMAT

de cocolina in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2012 | 5053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 1ceapa
  • 1.5 kg varza
  • 1 kg carne tocata
  • 400g orez
  • 1 ciolan afumat de 1 kg
  • aprox. 300 ml pasta rosii
  • 150ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • 1 rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARMALE CU CIOLAN AFUMAT:

MOD DE PREPARARE:

Se pune la fiert o  oala cu apa pentru a opari varza.

Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.

Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite.

Lasam putin sa se raceasca frunzele dupa care le taiem pe jumate, depinde cat de mari sunt .

Intr-o cratita punem 150 ml ulei sa se incalzeasca si punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.Cand ceapa prinde o culoare aurie tragem cratita de pe foc si adaugam boiaua,orezul,carnea tocata,pasta de rosii,vegeta ,sare si piper.

Luam cate o bucata de varza si ne apucam a infasa sarmalutele.

Intr-o oala punem pe fund cimbru,marar si cotoare ce ne-au ramas de la varza.

Aranjam un rand de sarmale si un rand de ciolan afumat taiat felii subtiri si continuam pana terminam de aranjat toate sarmalele.Taiem varza ce ne-a ramas marunt si o punem deasupra sarmalelor.Intr-un vas amestecam apa cu pasta de rosii si sare  si o turnam deasupra sarmalelor.Taiem o rosie si o punem deasupra.Punem oala la fiert la foc mic aproximativ 1 ora jumate.

                                   POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU CIOLAN AFUMAT" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu sos de smantana