Sos cu conopida si castraveti

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 26 Iun 2009 | 5327 vizualizari

 

Am adaugat si pipote si inimi de pui...la cerere.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg conopida
  • 5 castraveti murati in otet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 conserva de rosii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legatura de marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu conopida si castraveti:

Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare.
Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita astupata cu un capac sa se caleasca putin, dupa care adaugam apa in care a fiert conopida (nu toata, atat cat credem ca e nevoie).
Apoi adaugam si castravetii taiati in fasii subtiri, buchetelele de conopida deja putin fierte, si lasam sosul sa fiarba 10-15 minute.
Dupa ce am facut sosul...am adaugat si verdeata, mi sa sugerat sa pun si ceva carnita ...adica neaparat trebuia sa pun si am pus cateva pipote si inimi de pui,
pe care le-am fiert bine si le-am prajit putin. Rezultatul a fost foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu conopida si castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita