Saratele

de claudiaO in Dulciuri, 22 Noi 2013 | 5314 vizualizari

 

Saratele...rontanele...numai bune de rontait langa o cana de lapte.
Mie imi place tare mult sa le fac in perioada sarbatorilor de iarna...cu forme specifice.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • untura de porc 3-4 linguri
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite otet
  • sare cca 1 lingurita
  • branza sfaramata cca 200 gr
  • apa calduta cca 1 cana si faina cat cuprinde
  • Ornamente:
  • ou batut
  • cascaval/branza ras(a)
  • seminte de susan si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. 

Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire.

Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea = cas afumat), seminte de susan si mac.

Se pun in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Se mananca cu pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu doriti sa folositi untura, se pot face si cu unt/margarina.

2

dupa o zi -doua devin mai fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]