Ce buna a fost saramura !!!! .Dupa ce am dat o raita pe Bucataras am decis sa ,, schimb '' ceva la reteta . Am luat cate putin de la fiecare !!! Le multumesc tuturor bucatarasilor ce au postat retete de saramura .Pestele l-am fript la gratar ,abia am reusit sa prind cateva imagini.
Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .
Legumele se curata si se spala .
Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti samburi din ardei , adaugati usturoiul si mixati totul cu ajutorul blenderului vertical .
Taiati rondele ceapa verde si maruntiti patrunjelul verde .
Intr-o oala se pun 2 l apa ,mix-ul de rosii ardei , usturoi ; se infierbanteaza si se pun restu ingredientelor. Dati un clocot.
La sfarsit dregeti gustul cu otet sau zeama de lamaie si asezonati cu ceapa si patrunjel verde .
Pestele l-am amestecat cu putin ulei si l-am fript la gratar .
Deasupra pestelui am pus saramura si am servit cu mamaliguta calda .
1
Saramura se poate servi si cu ciuperci fripte la gratar sau cu ciocanele/aripioare de pui la gratar .
2
Cimbrul , busoiocul , salvia fiind digestive au facut ca usturoiul din saramura sa fie bine tolerat .