Saleuri de casa

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 17468 vizualizari

 

Pentru ca incepe weekend-ul propun o reteta de saleuri facute in casa pentru a fi si mai bune ;) ...
Reteta e foarte usor de preparat iar rezultatul e garantat :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 100 gr cascaval ( sau parmezan)
  • 1 galbenus de ou
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Amestecam faina cu sarea ,punem untul rece taiat aschii cu cutitul sau dat prin razatoare si se framanta bine.Va rezulta un aluat nisipos.

Adaugam cascavalul si framantam in continuare.

Adaugam si galbenusul.

Punem apa putin cite putin pina obtinem un aluat elastic .

Dam circa 20 minute la frigider apoi intindem o foaie din care taiem fasii pe care le rasucim putin la capete sau le lasam simple.

Le punem in tava tapetata cu foaie de copt si le dam la cuptor incins la 200 grade pina se rumenesc.

TIPS-URI

1

Trebuie sa fim atenti la cupptor deoarece saleurile se coc repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciuperci, cascaval si salam