bun si sanatos...italienii astia stiu ei ce stiu...nu-s prosti degeaba...hahaha!
in traducere : chiftelute de vinete umplute cu mozzarella
dat fiindca nu ma mai facut pana acum, am incercat daor jumatate de portie...dar data urm. fac dublu cantitate....
vinetele se curata de caoja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa sarata, 5 min.se scurg si se storc bine de surplusul de apa. se dau prin mixer sau robot, sa se faca pasta.
se adauga ouale, parmigiano , usturoiul pisat si patrunjelul verde, se potriveste de sare si daca sunt prea moi se adauga pesmet.
branza se taie cubulete.
se pune la foc o tigaie cu ulei . se fac bilute cam cat iei cu o lingura, se pune in mijloc un cub de branza si se rotunjeste frumos, se dau prin pesmet si se pun la prajit pana se rumenesc frumos pe toate partile.
se servesc ca atare, si sunt f bune inlocuitoare pt chiftelele don carne...desigur, pt amatori...( eu deja am mancat jumatate din ele...!!!)