SALAU LA CUPTOR

de Roda in Salau, 10 Iun 2009 | 9951 vizualizari

SALAU LA CUPTOR

 

Ieri, am primit salau si l-am pregatit la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2kg. file de salau,
  • 400g.ciuperci din conserva,
  • 400g.faina,
  • sare,
  • piper,
  • 5 oua,
  • 300g.cascaval,
  • morcov,
  • ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • otet,
  • ulei,
  • 3 cubulete de unt,
  • verdeata,
  • vin alb;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU LA CUPTOR:

1.Se portioneaza salaul.

2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat.

3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se caleste faina peste care se toarna zeama de la peste ,se incorporeaza si se obtine un sos alb, mai gros.Se da la o parte si se lasa 5 minute sa se raceasca.In acest sos se pun galbenusurile,se amesteca, se adauga sare, piper,cascaval ras.

4.Ciupercile se soteaza in putin ulei,cu sare, piper si verdeata .

5.Pe un platou de inox ,se pune cu lingura de lemn 1/2 din cantitatea de sos alb,apoi se aseaza bucatile de peste.Deasupra ,pe fiecare portie de salau ,se pun ciupercile sotate,iar peste ele restul de sos.Se pune restul de cascaval ras ,se introduce platoul  la cuptor  si se tine cca.15 minute pana se gratineaza si capata o culoare aurie.Dupa ce se scoate platoul din cuptor, preparatul se stropeste cu vin si se pun cele 3 cubulete de unt.

6.Preparatul se serveste insotit de vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor cu usturoi verde