Chiar daca suntem in prag de iarna, eu iubesc legumele si fructele de toamna. Asa ca am pus repede in tava ce aveam in cos :)
Am cumparat un salau mare, de vreo 2 kg, l-am facut file si am pus jumatate de peste in tava tapetata cu hartie de copt. Am stropit pestele cu zeama de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate am taiat-o felii subtiri. Painea am maruntit-o la robot, apoi am amestecat-o cu ierburile uscate si condimentele. Am asezat apoi painea aromata peste peste si deasupra feliile de lamaie.
Am curatat de coaja morcovii si cartofii, restul legumelor si fructelor le-am pastrat in coaja. Le-am spalat bine si le-am taiat felii mai groase, apoi le-am asezat de-o parte si de alta a pestelui. Le-am stropit cu ulei de masline, sare si piper dupa gust, am pus si un pahar cu apa in tava, am acoperit cu folie si am dat la cuptor 30 de minute.
O nebunie de mirosuri, un gust deosebit, merita incercat! Baietii mei au mancat toate fructele coapte din tava :)