Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

de katty in Salau, 28 Mai 2021 | 6393 vizualizari

 

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata salau(1,5 kg)
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • usturoi verde(doar partea alba)
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei:

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.

Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul fin.

In crestaturile formate punem o parte din usturoiul verde.

Intr-o tava punem rondelele de morcov si dovlecel si usturoiul ramas.Presaram sare, piper si busuioc  si amestecam. Deasupra punem pestele. Turnam vinul si zeama de lamaie peste peste, apoi stropim cu ulei.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute.

Dupa 30 de minute scoatem folia si lasam pestele sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salau cu ketchup si ghimbir