Salata Waldorf a intrat de multa vreme in bucatariile localurilor; a fost inventata in 1893 de catre bucatarul sef al localului Waldorf Astoria din New York, cu ocazia unui dineu privat. Pentru ca a avut un mare succes, preparatul a intrat imediat in meniul permanent , fiind cerut mai ales la pranzurile de afaceri. Pentru a cinsti ingeniozitatea si talentul maestrului bucatar , Oscar Waldorf, care a adus faima localuluii , s-a hotarat ca salata aceasta sa ii poarte numele , la fel ca si cafeneaua hotelului care se numeste Oscar coffe shop.
Se spala salata cu apa rece, se scurge apoi de apa si se rupe in fasii , intr-un castron; se zdrobeste miezul de nuci , mai mare si se pune peste frunzele de salata; telina la randul sau se curata si se taie bastonase , apoi se pune peste ingredientele din castron. Merele spalate si curatate in sferturi, fara seminte si cotor , se vor taia in felii subtiri, subtiri si se vor stropi cu sucul de la o lamaie, apoi se vor aseza peste restul de salata; in final , tot acest mix sanatos se va asezona cu sare, piper, maioneza ( diluata cu apa minerala )