Am cumparat niste carne de vita doar din dorinta de a face o supa buna pentru tortellini, care, cum spusesem, trebuie sa isi gaseasca sfarsitul intr-o supica buna.
Asa a si fost ! Insa carnita avea cam 1,5 kg (cu tot cu oase) si dupa ce am mancat o parte din ea cu morcovi si cartofi , bineinteles ca a mai ramas destula. Asa ca a doua zi am executat o salata rece-calda,minunata ! O puteti face si voi cu orice tip de carne doriti, gatita in ce mod doriti. Imi place mult sa ma joc cu ingredientele, si cred ca si voua.
Intai taiem carnea in bucatele mici. Intr-o tigaie, punem 1-2 linguri ulei de masline, si o inclinam astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct. Un mic secret pentru a aromatiza tot uleiul deodata, pentru a imprastia in mod si timp uniform aroma dorita.
Cand s-a incalzit punem cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama unui cutit sau cu podul palmei. Lasam pana simtim aroma, nu pana se coloreaza ,dupa care adaugam morcovii si dovleceii feliati.
Sotam impreuna cateva minute,pana morcovii sunt patrunsi,insa usor crocanti, dupa care punem sare si piper si adaugam carnita.
Luam de pe foc si asezam in farfurii completand cu felii de rosii si ceapa, daca doriti, masline, rucola , nuci sau orice altceva doriti.
Un mod minunat de a “recicla” carnea din rasol sau cea ramasa de la supe cu alte destinatii, ca in cazul de fata.