Salata calda cu carne de vita si legume

de JustLoveCookin in Salate, 31 Ian 2011 | 5389 vizualizari

 

Am cumparat niste carne de vita doar din dorinta de a face o supa buna pentru tortellini, care, cum spusesem, trebuie sa isi gaseasca sfarsitul intr-o supica buna.

Asa a si fost ! Insa carnita avea cam 1,5 kg (cu tot cu oase) si dupa ce am mancat o parte din ea cu morcovi si cartofi , bineinteles ca a mai ramas destula. Asa ca a doua zi am executat o salata rece-calda,minunata ! O puteti face si voi cu orice tip de carne doriti, gatita in ce mod doriti. Imi place mult sa ma joc cu ingredientele, si cred ca si voua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vita fiarta
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 catei usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu carne de vita si legume:

Intai taiem carnea in bucatele mici. Intr-o tigaie, punem 1-2 linguri ulei de masline, si o inclinam astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct. Un mic secret pentru a aromatiza tot uleiul deodata, pentru a imprastia in mod si timp uniform aroma dorita.

Cand s-a incalzit punem cateii de usturoi usor zdrobiti cu lama unui cutit sau cu podul palmei. Lasam pana simtim aroma, nu pana se coloreaza ,dupa care adaugam morcovii si dovleceii feliati.

Sotam impreuna cateva minute,pana morcovii sunt patrunsi,insa usor crocanti, dupa care  punem sare si piper si adaugam carnita.

Luam de pe foc si asezam in farfurii completand cu felii de rosii si ceapa, daca doriti, masline, rucola , nuci sau orice altceva doriti.

Un mod minunat de a “recicla” carnea din rasol sau cea ramasa de la supe cu alte destinatii, ca in cazul de fata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu carne de vita si legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Sidy 1

01.02.2011, 06:41

Idei sa ai ca mainile lucreaza. Felicitari

JustLoveCookin 1

01.02.2011, 14:59

Asa e,Sidy !

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:05

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata energizanta