Gogosari in sos de mustar

de Panacris in Conserve, 18 Oct 2021 | 4105 vizualizari

 

Zilele trecute am tot văzut diverse rețete de gogoșari conservați în sos de muștar. Astfel am sacrificat o parte din gogoșarii achiziționați pentru ai conserva clasic, cu miere și oțet, și m-am pus la treabă.
 
M-am inspirat de la Merișor https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-sos-de-mustar-84135.html. mulțumesc pentru rețetă, au fost minunați, mai trebuie să prestez o tură, că deja s-au epuizat.

 

INGREDIENTE

  • Gogoșari 1500 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Muștar classic 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Oțet 100 ml,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Condimente (piper boabe, boabe de muștar, boabe de coriandru, fulgi chilli))
  • Foi de dafin 3-4 bucăți
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.

Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă sferturile de gogoșar, rând pe rând, se țin la foc mediu cca. 1-2 minute, amestecându-se ușor cu lingura de lemn, aopi se lasă la foc mic cca. 6 minute, până se înmoiae puțin, atât cât să fie crocanți.

Apoi se scot gogoșarii se lasă la răcorit, se pun în borcanele sterilizate, se adaugă sosul, se căpăcesc borcanele.

Borcanele se pun într-un vas adânc pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa. Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă feirbinte.

A adoua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.

 

P.S. Data viitoare voi face porție dublă, deja s-au evaporat trei borcane, abia am prins unul pentru prezentarea finală! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

21.10.2021, 17:44

Nu ai să regreti Ksenya, în weekend fac a doua rundă, de data asta porție dublă

Rocsi 1

26.10.2021, 11:11

Sunt super, super deliciosi!

Anett 1

28.12.2021, 22:25

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de muraturi