Cand sa ma laud si eu cu maslinele negre"jumbo" pe care le-am pus la conservat in toamna, mi-a luat-o inainte dulceatadetrandafiri cu o reteta delicioasa de salata de cartofi noi si prezentare impecabila.Ha ha ha...
Pentru cele care s-au speriat de cantitatea de masline pe care am pregatit-o tin sa precizez ca am deschis ultimul borcan de masline negre si mai am doar 2 borcane de masline verzi...
Cartofii noi se spala si se usuca;se cresteaza cu cutitul si se pun in cuptorul cu microunde la programul de cartofi in coaja”jacket potatoes”.Se invelesc in folie de aluminiu si se lasa sa stea 5 minute.
Ceapa verde si frunza de menta verde se taie marunt.
Maslinelor li se scot samburii si se taie in sferturi; maslinele sunt conservate de mine acasa si li se scot cu usurinta samburii.
http://www.bucataras.ro/retete/masline-negre-conservate-in-saramura-si-ulei-de-masline-14897.html
Se face o maioneza din galbenusul de ou, ulei, mustar si sare dupa gust; adaugam suc de lamaie in functie de cat de acrisoara dorim sa fie salata.
Cartofii mai marisori se taie in jumatati si cei mai mici se lasa intregi.
Intr-un bol se amesteca cu grija cartofii si restul ingredientelor. Se pun pe un platou si se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!