Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai

de RODIMUR in Salate, 1 Mar 2020 | 2936 vizualizari

 

Cea mai bună și mai gustoasă salată făcută în ultimul timp a fost aceasta, preparată pentru Lăsata secului, înainte de intrarea în Postul Mare al Paștelui. Gustul salatei a fost îmbunătățit de ingredientele mai speciale: tonul și brânza cu mucegai, dar eu cred că și ouăle au avut contribuția lor.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 frunze proaspete de salată
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 conservă de ton bucăți
  • 100 grame de brânză cu mucegai
  • 3-4 roșii cherry
  • măsline
  • sare
  • oregano
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai:

 

Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos).

Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc.

Se taie brânza cu mucegai sub formă de cubulețe, iar măslinele se taie fâșii.

Se spală bine salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie fideluță și se distribuie uniform sub formă de strat pe platoul de servire.

Pe platoul cu salata verde se pun feliile de ouă, așa cum au fost tăiate, sub formă de floare de nufăr, iar ”petalele” se separă cu fâșii de măsline.

Se adaugă, pe alocuri bucăți de ton,  se pun jumătățile de roșii, de jur împrejur și se presară pe toată suprafața, cubulețele de brânză cu mucegai.

Se presară sare și oregano, pe toată suprafața și se toarnă în fir, peste toată salata, uleiul de măsline.

Se dă salata la rece, pentru 15-20 de minute, după care poate fi servită.

TIPS-URI

1

Salata verde trebuie să fie proaspătă, fragedă.

2

Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

În loc de oregano, se poate folosi cimbru, sau busuioc uscat.

4

Lăsați salata la rece timp de 15-20 de minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton afumat