pentru inceput punem vinetele la copt.
apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari .
separat punem cartofii la fiert in coaja .
cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si ulei.
facem maioneza cat dorim de multa in functie de cantitatea de vinete.
dupa ce au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii pasam .
dupa ce s-au copt vinetele le presaram sare ,le lasam un pic si apoi le curatam de coarja.
dupa ce le-am curatat le lasam sa se scurga si apoi le tocam bine.
vinetele tocate le amestecam cu cartofii pisati si maioneza ,dupa care adaugam sare dupa gust.
se serveste impreuna cu rosii.
eu am folosit si albusul fiert la ornat.
pofta buna!
1
vinetele sa fie lungi si subtiri pentru ca nu au seminte multe.