Una din prefratele mele ,nelipsita la sarbatori si mai ales pe timp de vara ..dar nu stiu de ce mi se parea atat de complicat sa imi pregatesc aceasta salata.Asa ca am prins curaj si am reusit :D cum nu am un gratar sau un loc in curte unde coc vinete ,ardei etc am facut si eu cum am putut.
Pentru inceput se pun vinetele intr-o tava (nu prea inalta) in cuptor la 200°, din cand in cand se intorc pe o parte si pe alata, cand sunt coapte se curata de coaja si se pun la scurs.
Se toaca ceapa marunt, se pun vinetele pe tocator si cu ajutorul unui cutit se toaca bine ,cand sunt gata se pun intr-un vas, se amesteca cu ceapa, se potriveste de sare si se adauga maioneza dupa gust. Se lasa la rece si se serveste cu paine.
O alta varianata: se pun vinetele si cepapa ntr-un vas,cu ajutorul mixerului vertical se mixeaza ,se adauga sare si maioneza, se da la rece. Salata va avea o consistenta mai fina si mai cremoasa si in plus e si mai rapida.
Pofta buna!