Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane

de Furnicuti in Salate, 1 Iun 2011 | 4788 vizualizari

 

O salata rapida si consistenta, care ne da ocazia sa profitam de sparanghelul proaspat care se gaseste in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura sparanghel (cam 250g)
  • 3 carnati cabanos (cam 200g)
  • 1 cana crutoane (aprox 100g)
  • 50g migdale
  • conserva de fasole de 400g (mixta sau simpla)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane:

Incepem prin a pune la scurs fasolea. Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul. Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac. Calim 1-2 minute bucatile de carnati, apoi adaugam sparanghelul si mai calim 2-3 minute, fara capac. Aruncam in wok crutoanele si migdalele, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute la foc maricel, amestecand din cand in cand. Luam de pe foc, punem fasolea, condimentam cu sare si piper, in functie de cat sunt de picanti si carnatii. Salata poate fi servita calda, dar e la fel de buna si rece.

 

TIPS-URI

1

pentru putina picanterie, puteti folosi ulei de masline cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu boabe de proumb