Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR in Salate, 15 Ian 2018 | 4358 vizualizari

 

Îmi plac mâncărurile de legume (dar nu neapărat de post, adică fără ouă și lactate) și chiar și soțul meu, deși nu ține post, preferă mai multe legume în farfurie, decât carne.
Cum toamna pun multe legume în congelator, acum a venit rândul lor să le prepar în fel și chip. Și cum îmi place și maioneza în salate, am preparat această mâncare savuroasă, cu un gust aparte.

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr păstăi
  • 1 ou fiert tare (gălbenușul)
  • 1 ou crud (gălbenușul)
  • 1 linguriță de muștar
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri încărcate de smântână groasă
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi:

Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul.

Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la congelator, se decongelează, se pun într-un vas, ca să mai dea un clocot și apoi se strecoară de apă.

Separat se prepară o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, pasat bine și amestecat cu muștarul, la care se adaugă un gălbenuș crud. Apoi se toarnă uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza este bine legată.

Usturoiul se curăță și se taie foarte fin.

Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și usturoiul tăiat fin, se condimentează cu sare, după gust și se uniformizează sosul. În acest sos se adaugă în cele din urmă păstăile, scurse bine de apă.

Se servește rece, cu pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Scurgeți păstăile bine de apă, înainte de a le adăuga în sos, pentru ca mâncarea să nu fie apoasă.

2

Dacă vă place un sos acrișor și vi se pare că smântâna e prea grasă, o puteți înlocui cu un iaurt consistent (să nu fie lichid).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

15.01.2018, 23:14

Mulțumesc frumos, Kytz!

elucubratiiculinare 1

16.01.2018, 08:28

imi place mult acest sos

RODIMUR 1

16.01.2018, 09:43

Îmi pare bine, Mihaela! În fapt, este bun și la alte preparate...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de castraveti asiatica