Salata de limba

de MotanLaOale in Salate, 11 Ian 2011 | 7403 vizualizari

 

Nu stiu daca exista undeva aceasta salata dar la noi se face de mult timp de fiecare masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • 400g limba
  • 400g porumb (congelat)
  • 400g mazare(congelata)
  • 400g (1 cutie) ciuperci conservate
  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingutite mustar
  • 400g ulei
  • zeama de lamaie
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de limba:

Limba (2 limbi de porc sau 1 limba de vitel) se spala bine si se pune la fiert cu o lingurita vegeta. Eu am fiert-o in oala sub presiune 1 ora. Cand este fiarta bine se scoate din apa, se curata de pielita si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se toaca patratzele mici.

Porumbul si mazarea se pun la fiert separat si dupa ce sunt fierte se strecoara si se lasa la racit.

Ciupercile se clatesc bine cu apa rece si se toaca marunt.

Se face maioneza din galbenusuri, mustar si sare amestecand cu mixerul si adaugand ulei la inceput putin iar apoi mai mult. Cand este aproape gata se pune si zeama de lamaie dupa gust.

Toate ingredientele racite si tocate se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.

Se poate orna dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de limba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 08:03

epurasha2bb 1

18.01.2011, 09:33

ce interesant! e prima oara cand aud de combinatia asta dar imi place cum suna! trebuie incercata! poate o sa ajunga traditie si la noi in familie daca le place!

MotanLaOale 1

18.01.2011, 13:30

merita sa incerci este buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de legume si piept de pui