Salata de icre

de mihaelar63 in Peste, 18 Dec 2011 | 17598 vizualizari

 

Pentru aniversarea de 3 ani a Bucataras.ro vin cu ceva pentru aperitiv, salata de icre prospete.
A sosit un nou transport de peste proaspat ... .
Caras , platica, salau , din care am colectat icre .
Mereu ocoleam sa prepar icre , am incercat mai demult , dar nu prea mi-au iesit. Deoarece aveam pana de net[ !!!] am fost nevoita sa ma informez traditional , adica din cartea de bucate a Sandei Marin .Binecuvantata pana ,caci nu ma satur sa ma uimesc si sa ma satur de ce bunatate a iesit !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr icre proaspete [ caras. platica, salau]
  • 150 gr miez paine alba
  • 250 gr ulei floarea soarelui
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 fir ceapa verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

 Icrele se spala , se sareaza si se curata de pielite .

Se strecoara de apa  printr-o sita deasa .

puneti pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde cate putin pana incep sa-si schimbe culoarea in roz-portocaliu-piersiciu.

Amestecati painea alba inmuiata in apa si stoarsa cu putin ulei .

Adaugati icrele si continuati sa le amestecati punand succesiv uleiul si zeama de lamaie .

La sfarsit puneti ceapa taiata marunt si potriviti gustul cu sare , piper sau zeama de lamaie daca mai este nevoie .

Decorati cu masline , ceapa verde, gogosar murat .

 Am servit cu paine integrala prajita si rosii .

  Daca am prins shpilul cele de cumparat de aici inainte sa se ascunda !!!

TIPS-URI

1

Am folosit ceapa verde ptr ca e mai dulcie , nu se amareste in salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Icre de crap prajite