Intrucat mai aveam gogonele si nu stiam ce sa fac cu ele sa nu se strice, am cautat pe net retete la care sa folosesc gogonele verzi. Am gasit aceasta salata delicioasa care a si disparut rapid din boluri. Va spun cu mana pe inima ca MERITA SA INCERCATI !
Pe flacara de la aragaz ( sau pe gratar ) coacem gogonelele, apoi le curatam de coaja, spaland mana din cand in cand intr-un vas cu apa, ca la curatatul vinetelor. Gogonelele curatate le taiem in jumatati si le scurgem bine de zeama, apoi le tocam marunt sau le pasam cu blenderul. Pasta obtinuta o frecam cu putin ulei, adaugam sare dupa gust, iar la sfarsit adaugam o ceapa tocata marunt.
Salata este delicioasa pe felii de paine prajita.
Sursa
1
Cantitatea de ulei folosita depinde de tipul de gogonele si de cat de bine sunt coapte
2
Reteta poate fi facuta si cu gogonele fierte si decojite, dar nu se compara cu cea cu gust de gogonele coapte.