Am aceasta reteta de la mama unei prietene. N-am mancat pana anul acesta asa ceva, dar acum, ca am incercat, voi mai face aceasta salata pentru ca-mi place foarte mult.
Curatam dovleceii de coaja si ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Eu i-am pus la robot, tot pe razatoarea mare, ca sa imi usurez munca.
Punem intr-un ceaun uleiul si il lasam sa se incinga.
Adaugam dovleceii rasi (cu tot cu zeama care si-o lasa). Adaugam putina sare, amestecam si acoperim cu un capac. Amestecam din 15 in 15 minute avand grija ca sa nu se lipeasca de fundul ceaunului.
Compozitia va incepe sa scada si dupa aproximativ 40 minute, adaugam 5 catei de usturoi pisati, amestecam bine si mai lasam inca 15 min.
Cand compozitia a scazut aproape la jumatate si incepe sa-si schimbe culoarea (se mai inchide), oprim focul si adaugam si ceilalti 5 catei de usturoi ramasi (pisati).
Potrivim de sare, lasam sa se raceasca si servim.
1
Salata este foarte buna daca o servim alaturi de rosii si/sau o bucata de branza nu foarte sarata.