Am primit aceasta retetă de la o colegă de serviciu.
Fierbem cuscusul în apă cu sare, după care îl stoarcem şi-l spălăm cu apă rece.
Tăiem castraveţii şi gogoşarii cubuleţe.
Fierbem 2 ouă, gălbenuşul de la un ou îl punem într-un bol pentru maioneză iar albuşul împreună cu celălalt ou fiert le vom tăia cubuleţe în salată.
Într-un vas înalt punem cuscusul apoi murăturile şi oul cubuleţe.
Facem maioneza din gălbenuşul fiert plus un gălbenuş crud, pe care le amestecăm bine, adăugăm lingura de muştar şi treptat uleiul.
Turnăm maioneza peste ingredientele de mai sus şi mestecăm bine pănă se întrepătrund toate.
Pentru degeţelele din piept de pui procedăm astfel: tăiem pieptul de pui fâşii înguste de grosimea unui deget.
Batem cele 2 ouă şi albuşul rămas.
Pe două farfurii diferite punem făina şi pesmetul.
Tăvălim fâşiile din piept de pui prin făină, ou şi apoi prin pesmet şi prăjim în ulei încins.
Scoatem degeţelele din piept de pui pe o hârtie absorbantă.
După ce s-au răcit degeţelele se servesc alături de salata de cuscus pe care eu am decorat-o cu fâşii de castravete şi gogoşar.
Poftă bună!
1
în salată se pot adăuga şi masline
2
se poate prepara şi cu legume proaspete