Salata de conopida

de Swanheart in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2009 | 47696 vizualizari

 

Este foarte buna, daca e facuta cum trebuie. Tin minte ca am mancat la cineva in urma cu cativa ani, si era foarte apatoasa, avea un gust de conopida fiarta si pasata, si cam atat... Cea pe care o fac eu este delicioasa, si tocmai pentru a nu se simti doar acel gust de conopida, am adaugat mai multe ingrediente. Am avut niste musafiri (cei de la care am primit conopida) si au fost atat de incantati, ca mi-au laudat salata la mai multi cunoscuti. Mi-au zis ca au mai mancat, dar nu a fost la fel de buna, si banuiesc ca a fost clasica reteta din conopida fiarta, cu maioneza si smantana.

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 3 oua (2 fierte si unul nefiert)
  • ulei pentru maioneza
  • 2 linguri smantana
  • sos de usturoi
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu galbenus crud, are un gust mai intens. Nu trebuie facuta foarte multa, decat vreo 4-5 linguri. Dupa ce e fiarta conopida, se lasa pana se scurge bine toata apa, si se paseaza. Se pune peste maioneza, se adauga 2 linguri de smantana, putin sos de usturoi (eu folosesc sos cu pulpa) , cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga albusul care a ramas si oul fiert, date pe razatoare.

 

TIPS-URI

1

e foarte important sa fie conopida bine scursa de apa, altfel salata va fi moale si va avea un gust apatos.

2

gustul foarte bun e dat de ouale fierte, care "taie" din gustul acela intens de conopida, precum si de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Swanheart 1

19.11.2009, 11:58

Ma bucur ca v-a placut! Am si eu o conopida, si cred ca o fac salata (pane am mancat deja prea multa).

elena1988 1

04.03.2011, 09:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu sos de usturoi si smantana