Daca stie cineva cum se numeste reteta sa-mi spuna . Am servit acum 20 de ani simi-a placut enorm , am intrebat cum se prepara . Mai ceva ca la Dumas ,, Dupa 20 de ani '' !!!Strambam din nas daca imi spunea cineva ca-mi da ceapa fiarta , e incredibil dar incredibil de buna .O salata rece pe timp de vara .
Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin ,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .
Amestecati-o carnea de vita cu ou , sare , pesmet , lapte , ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu mana unsa cu ulei formati bilute cat mai mici posibil si le prajiti in ulei incins . scoateti bilutele pe servet de hartie sa se absoarbe surplusul de ulei .
Dupa ce ceapa s-a racit amestecati cu smantana si maioneza .
Adaugati si bilo-chiftelutele tot reci si dati la frigider .
Se serveste rece .
1
Reteta este specific nemteasca , la chiftelutele de vita nu se foloseste usturoi .